Nyitott Pincék teljesítménytúra

Új útvonallal, új távon, 17 km-en várunk Benneteket!

Nevezés: csak előnevezés lehetséges itt: http://nyitottpincek.balatonriviera.hu/
A helyszínen a rajtnál nincs nevezési lehetőség!

 

A túráról pontos részleteket az események között, illetve a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület Facebook oldalán találhatók.

Itinereteket, térképeteket 8.00-10.00 között a rajtnál tudjátok átvenni.
Kérjük, készpénzzel készüljetek fizetéséhez, több borászatnál is csak így lesz lehetőségetek a fogyasztásotokat fizetni.

A túra során a következő pincészeteket látogatjátok meg:

Mindjárt a rajtnál a Gelléri Pince borait kóstolhatjátok meg, feltölthetitek magatokat zsíros deszkával az útra.

Az első pecsétpont a Levendula Pince lesz lenyűgöző panorámájával.

Második pecsétpont a túrán a János Pince Alsóörsön, aki borokkal, borkorcsolyával vár Benneteket.

A part felé csorogva érkeztek meg Antal Pista bácsi Présház Borozójához (Csendes Kemping).

Mire eléritek az alsóörsi strandot, megéheztetek és egy kávé is jól esne, így Gyuri Lángos Büféjénél szusszanva egyet elfogyaszthatjátok, mi szemnek, szájnak ingere. A bátrabbak és ráérősebbek, ha az időjárás is megengedi, egy gyors csobbanást is beszúrhatnak a programba.

Utatokat folytatva a parttól távolodva Lovas felé veszitek az irányt, ahol a Lovas Csárda lesz a következő pecsétpont.

Lovas ugyan nem a Balaton partján fekszik, de van saját kikötője! Köss ki a Lovas Kikötőben! Miközben pecséted begyűjtöd, kóstold meg a ház fantasztikus borait, limonádéit! Ha megéheztél, itt is megtöltheted a bendődet.

Új pecsétpont a túrán – a korábban a hosszú távot teljesítők már találkozhattak vele – a Vámosi Pince Lovas fölött az Öreghegyen. A pince szálláshelyként is funkcionál, ha végtelen nyugalomra vágysz, itt foglalni fogsz még szállást.

Lovasról Paloznak, a Jazz Pikniknek otthont adó, Hild díjas ékszerdoboz település felé tartva csodás kilátásban gyönyörködhettek.

Paloznakon igazi családias hangulatban vár a Papa Borozója. Biztos vagyok benne, hogy éhesen, szomjasan, mosoly nélkül nem keltek útra.

A Jazz Piknik házigazdája, a Homola Borterasz zintén megér egy misét.
Ha átkeltetek a 73-as, Veszprém felé vezető úton, vessetek egy pillantást jobb oldalon a Plul malomra!

Ezután érdemes a csere alsót bekészíteni, jön a Szent Donát és Márga Bisztró. Erre a látványra életetek végéig emlékezni fogtok.

A Petrányi Borterasz kiváló borait, csodás étlapját, és hozzá a kilátást sem fogjátok feledni.

Ezután már meg is érkeztetek, cél a Söptei Bor és Gasztronómia éttermében. Ha most ki is hagyjátok az isteni szarvas burgert, ezért érdemes visszatérni! Célzárás 18.00 órakor.

A táv résztvevőit 9 személyes kisbusszal szállítjuk vissza a rajthoz. Így, ha csomagod, szállásod Felsőörsön vagy a környező települések valamelyikén van, ne aggódj! Kóstolj bátran jóféle borokat, nem kell féltened a jogsidat.

400 főben maximalizáltuk a résztvevőszámot a Ti kényelmetek érdekében, így nem kell sokat várakoznotok sem az indulásnál, sem a pincészeteknél. Megértéseteket köszönjük.

Szállást itt tudsz foglalni:
https://www.balatonriviera.hu/szallaskereses/

Kérjük, hogy a túrán mind a rajtnál kapott útvonalleírást, mind a szalagozást figyeljétek! Sajnos a kihelyezett szalagok időnként nem érik meg a túra megrendezésének idejét. Ezért előre is elnézéseteket kérjük! Az itineren található telefonszámon hívjatok, szívesen segítünk, ha elveszettnek éreznétek magatokat.